Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Αγία Μαρίνα είναι σύμβολο πίστεως και δυνάμεως

  • Dogma
φθιώτιδος

Την προστάτιδά του αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα εόρτασε με λαμπρότητα την Τρίτη  17 Ιουλίου, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, με την παρουσία Αξιωματικών, οπλιτών και  πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της αγίας Μαρίνης που ευρίσκεται εντός του στρατοπέδου, ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από Ιερείς και τον  Αρχιδιάκονό του,  ενώ έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm).

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ακουσθείσα ευαγγελική περικοπή της αιμορροούσης γυναικός, συσχετίζοντας την πίστη της θεραπευθείσας γυναικός του Ευαγγελίου με την πίστη της Αγίας Μαρίνας, η οποία εστάθη αμετακίνητη στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο  ενίκησε και κατατρόπωσε .

« Η Αγία Μαρίνα έζησε σε μια ταραχώδη και εξωφρενική εποχή εναντίον του Χριστού, όμως δεν υποχώρησε από την πίστη της διότι διακατεχόταν από Θείο έρωτα και πραγματική  αγάπη  προς το Νυμφίο Χριστό. Για εκείνη η πίστη ήταν: «ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων» (Εβρ. 11, 1),  πάλεψε και μαρτύρησε δια τον Χριστό  και ο Κύριος την εμεγάλυνε.

Αυτή η εποχή την οποία ζούμε κι εμείς σήμερα αδελφοί μου είναι  δαιμονιώδης, ομοιάζει με την εποχή που έζησε η Αγία Μαρίνα, όπως και τότε έτσι και τώρα αρχίζουν σιγά – σιγά τα πάντα να κινούνται κατά του Χριστού και της Εκκλησίας μας. Για να σταθούμε χρειαζόμαστε την κραταιά πίστη της Αγίας Μαρίνας. Με τέτοια πίστη πρέπει  να κρατηθούμε ενωμένοι κάτω από την σκιά της Εκκλησίας. Τα σωστά ιδανικά προβάλλονται από τους αγίους, την Εκκλησία και τον Στρατό. Όταν ο άνθρωπος γευθεί την χάρη του Θεού, απαρνιέται οποιαδήποτε επίγεια και πρόσκαιρη υλική απόλαυση. Η αγία Μαρίνα είναι για μας τους χριστιανούς σύμβολο πίστεως και δυνάμεως.»

Στην συνέχεια του κηρύγματός του ο  Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος  στους παραταγμένους νεοσυλλέκτους οπλίτες τους συμβούλεψε πατρικώς, ώστε με αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα να έχουν καλή πορεία στην θητεία τους και πάντοτε με αυτά τα ιδανικά να πορεύονται στη ζωή τους.

«Αγαπητά μου παιδιά μεγαλώνετε δυστυχώς σε μια κοινωνία που δεν προβάλλει πλέον τα Ιδανικά της Πατρίδος και της Πίστεως μας. Όμως τώρα που υπηρετείτε την θητεία σας στον Ελληνικό στρατό είναι μια ευκαιρία να διδαχθείτε τι σημαίνει Πατρίδα και τι Ορθοδοξία και να μάθετε  αυτά τα ιδανικά της πίστεως και της Πατρίδος μας να τα  κρατείται πάντοτε  ψηλά στην συνείδησή σας »

Ευχήθηκε τέλος στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και τους οπλίτες χρόνια πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες της Αγίας Μαρίνας ώστε ο Κύριος να τους δίδει δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος με σύσσωμους τους Αξιωματικούς, το πολιτικό προσωπικό και τους οπλίτες του Κέντρου, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου,  άλλοι Διοικητές Μονάδων, απόστρατοι αξιωματικοί, εκπρόσωποι άλλων φορέων καθώς και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Ακολούθησε κέρασμα στο Διοικητήριο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος,  ο Διοικητής και όλοι οι Αξιωματικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων.

φθιώτιδος img_0151_0 img_0131_3 img_0083_1

TOP NEWS