Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
προδρόμου

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εορτάζει η Εκκλησία μας την Κυριακή 24 Ιουνίου.

Στην Ιερά Μητρόπολή Δημητριάδος το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Μακρυρράχης Πηλίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, οποίος θα ομιλήσει.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας και θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του εφημερίου του Ναού μακαριστού π. Θωμά Ζάχου.

Η εορτή του Γενεθλίου του Βαπτιστού Ιωάννου θα εορταστεί πανηγυρικώς και στην ενορία των Αφετών Πηλίου, η οποία θα έχει την εξαιρετική τιμή και ευλογία να υποδεχθεί τεμάχιο της Τιμίας Κάρας του Τιμίου Προδρόμου, το Σάββατο 23/6, στις 7μ.μ. Το Ιερό Λείψανο, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών και προέρχεται από την αρχαία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ιεροσολύμων, θα κομίσει στους Αφέτες ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος και θα υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Θεολόγου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τρίτη 26/6. Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής του, θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται εδώ.

TOP NEWS