Η 1η Ιερατική Σύναξη μετά την εκδημία του μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου

  • Dogma
σύναξη

Στην πρώτη Ιερατική Σύναξη -μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου- στη  Λάρισα βρέθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 18 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με την ιδιότητα του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Στη σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, συμμετείχε το σύνολο των κληρικών της τοπικής εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αχίλλιο Τσούτσουρα και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Γενομένης προσευχής, συζητήθηκαν τρέχοντα εκκλησιαστικά και υπηρεσιακά θέματα, που αφορούν την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και του επιβεβαρυμένου -λόγω του θέρους και των πολλών πανηγύρεων- προγράμματος εξυπηρέτησης κενών και λειτουργικών αναγκών των ενοριών, παρεκκλησίων και προσκυνημάτων.

Ο Τοποτηρητής, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, έδωσε τις δέουσες κατευθύνσεις και οδηγίες ενώ ευχαρίστησε όλους, για την υποδειγματική έως τώρα συνεργασία.

Ανακοινώθηκε ότι το Τεσσαρακονθήμερο Mνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος ιεράρχη, θα τελεστεί το Σάββατο 4 Αυγούστου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.

Μετά το πέρας των εργασιών, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, προεξάρχοντος του Τοποτηρητού.

TOP NEWS