Η κοινή δέηση και η αναχώρηση του Πάπα από τη Λέσβο

  • Dogma
κοινή δέηση

Αμέσως μετά την ομιλία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο λιμάνι της Λέσβου, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να δει και να ακούσει τον Ποντίφικα, Πάπας Φραγκίσκος, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβησαν σε μια κοινή δέση.

Η κοινή δέηση των Προκαθήμενων των τριών Εκκλησιών για τα αθώα θύματα των προσφυγικών ροών είχε μια ξεχωριστή σημασία, καθώς, όπως, ανέφεραν και στον κοινή διακήρυξη που λίγο νωρίτερα είχαν συνυπογράψει έκαναν μια έκκληση στη διεθνή κοινότητα, ζητώντας  να αναληφθούν οι απαραίτητες διπλωματικές, πολιτικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα αίτια της μαζικής ανθρωπιστικής κρίσης και των αιτιών της, ενώ παράλληλα υπογράμισαν την ανάγκη συνεργασίας τόσο στη Μ. Ανατολή όσο και στην Ευρώπη

Μετά την κοινή δέηση, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήραν από ένα δάφνινο στεφάνι έκαστος από τρία παιδιά και τα έριξαν στη θάλασσα, προς τιμήν των νεκρών προσφύγων.

Μετά από μία ημέρα γεμάτη συναισθήματα και συμβολισμούς, η αυτοκινητοπομπή του Πάπα Φραγκίσκου κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, με τον ποντίφικα να επιστρέφει στη Ρώμη.

Τον Ποντίφικα συνόδευσαν στο αεροδρόμιο τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Λίγο πριν από τις 15.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Απριλίου 2016, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο.

κοινή δέηση

Το αεροπλάνο της Alitalia που μετέφερε τον Ποντίφικα στο Βατικανό ξεκίνησε το ταξίδι του στις 15:25.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι μαζί με τον Πάπα, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη και 10 πρόσφυγες, τρεις οικογένειες, τους οποίους ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε να πάρει μαζί του και οι οποίοι είχαν επιλεχθεί με κλήρωση.

 

TOP NEWS