Κατ’ ιδίαν συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Τσίπρα

  • Dogma

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dogma.gr.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου, λίγο πριν το επίσημο γεύμα και αδιαμφισβήτητα έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού οι σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί. Ο Αρχιεπίσκοπος τελευταία αναφέρεται αρκετά συχνά στον χωρισμό Εκκλησίας Κράτους, τονίζοντας πως δεν θέλει να χωριστεί η Εκκλησία από τον λαό, χωρίς βέβαια αυτό να είναι σαφές για το πλαίσιο του χωρισμού. Από την άλλη οι φήμες για ανασχηματισμό της Κυβέρνησης δημιουργούν έντονες εντυπώσεις για την θέση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα, μάλιστα, από τις διαφορές και την σκληρή διαμάχη του κ. Φίλη με την Εκκλησία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10.15 στο νησί και παραβρέθηκε στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Γέννησης του Χριστού» όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Στις 11:30 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο των Πεσόντων Αγιοστρατητών και στην συνέχεια παρακολούθησαντην παρέλαση των σχολείων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS