Ο Αρχιεπίσκοπος στον ι. ν. Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους – ΦΩΤΟ

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Στον εσπερινό στον ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή του Αγίου Γεωργίου. 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης.
Ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος, όπως επεσήμανε, υπερβαίνει την θνητότητα δια της προσωπικής του σχέσεως με τον Ιησού Χριστό. «Διαλέγεται ο μάρτυς Γεώργιος με τον θάνατο σαν να έχει τον ενάντιο εχθρό απέναντί του και ο μάρτυς δεν φοβάται, είναι άτρομος, είναι άφοβος, είναι αδίστακτη η πίστη του. Ο Χριστός χαρίζει με τη σχέση μαζί Του, σε όποιον την επιτυγχάνει, την αφοβία», υπογράμμισε ο π. Χρυσόστομος και σημείωσε ότι ο Άγιος Γεώργιος δεν παραβλέπει τις ικεσίες των Χριστιανών, ενώ ανέφερε ότι ακόμη και Μουσουλμάνοι επισκέπτονται τον τάφο του και προσκυνάνε.
Μετά τον εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κυρίως σε όσες και όσους γιορτάζουν.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (16) unnamed (17) unnamed (18) unnamed (19) unnamed (20) unnamed (21) unnamed (22) unnamed (23) unnamed

TOP NEWS