Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

  • Dogma
φθιώτιδος

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Λαμίας  μετέβη το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού του Σχολείου κ. Παναγιώτου Τάκη και της Προέδρου του Συλλόγου Κηδεμόνων κας Αικατερίνης Κοντογεώργου, προκειμένου να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα του Σχολείου και να απευθύνει τις πατρικές του ευχές και συμβουλές στους δασκάλους, τους γονείς και τα παιδιά για τη Νέα Χρονιά.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του σχολείου εις το τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ευχαρίστησε τον Διευθυντή και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων για την ευγενική πρόσκλησή τους και εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε για άλλη μια φορά ανάμεσα σε ευλογημένα παιδιά. Ευχήθηκε σε όλους το έτος 2018  να  είναι δημιουργικό, ευλογημένο και έτος μαθήσεως για τα παιδιά. Παρότρυνε δε τους μαθητές  να μελετούν τα μαθήματά τους και να υπακούουν στους γονείς και δασκάλους τους , καθώς και να προσεύχονται στην Αγία Σοφία, της οποίας ο Ναός είναι δίπλα τους και η οποία τα ευλογεί και τα προστατεύει.

Ως ανάμνησιν της επισκέψεως τους έδωσε στον κ. Διευθυντή ως ευλογία μια εικόνα του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου και  άλλη μία στον τυχερό που βρήκε το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας.

Ακολούθως ο κ. Διευθυντής εκ μέρους των διδασκάλων, των γονέων και των μαθητών ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο  για την ευλογημένη και ενισχυτική παρουσία του στο σχολείο και του ευχήθηκε καλή χρονιά, προσφέροντας του μια εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Η όμορφη τελετή έκλεισε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα , τα οποία έψαλλαν στον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος τα παιδιά.

φθιώτιδος img_0016_99 img_0008_101 img_0028_78

TOP NEWS