Όλα όσα συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο και την Ι. Σύνοδο

  • Dogma

Την διαβεβαίωση πως δεν σκοπεύει να προτείνει την παραμικρή αλλαγή στα άρθρα του Συντάγματος σχετικά με την Εκκλησία, έκανε ο Πρωθυπουργός προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λουδάρος Ανδρέας

Την διαβεβαίωση πως δεν σκοπεύει να προτείνει την παραμικρή αλλαγή στα άρθρα του Συντάγματος σχετικά με την Εκκλησία, έκανε ο Πρωθυπουργός προς τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Λίγο μετά τις 10:30 ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πέρασε την κεντρική είσοδο της Μονής Πετράκη, στο Καθολικό της οποίας προσκύνησε τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ιδιαίτερα αυτά της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι προστάτιδα των ματιών.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο συνοδικό μέγαρο όπου σύσσωμη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος τον υποδέχθηκαν.

Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρώτος Έλληνα Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την έδρα της Εκκλησίας.

ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Παρουσιάζοντας τον Πρωθυπουργό προς τα μέλη της Δ.Ι.Σ. ο Αρχιεπίσκοπος εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για την συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας επί των ημερών του κ. Σαμαρά.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να στηρίξει την Εκκλησία, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από πλευράς αθέων και απίστων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Μάλιστα σημείωσε -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr – πως θα πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει καλή και στενή συνεργασία αφού όπως υποστήριξε αν εμείς μόνοι μας δεν εργαστούμε για το καλό μας, μην περιμένουμε από τους άλλους.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ι. Σύνοδο ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την Εκκλησία για το κοινωνικό της έργο.

Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός είχαν δεκάλεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση, λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Σαμαράς από το συνοδικό μέγαρο.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την ιδιαίτερη σημασία που είχε η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στους δημοσιογράφους ενώ απαγορεύτηκε ρητά η προσέγγιση στον χώρο της συνάντησης.

Ο μόνος εκπρόσωπος του Τύπου που βρέθηκε στο σημείο ήταν ο επίσημος φωτογράφος της Ιεράς Συνόδου ο οποίος απαθανάτισε την συνάντηση για αρχειακούς λόγους.

TOP NEWS