Πανήγυρις Προφήτου Ηλίου στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
ηλίου

Παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Προφήτου Ηλίου στον ομώνυμο λόφο της πόλεως.

Εκατοντάδες πιστοί ανηφόρισαν και φέτος  στον κατάφυτο λόφο του Προφήτου Ηλιού  στη Λαμία, προκειμένου να τιμήσουν την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Στο πανηγυρίζων  καλλιμάρμαρο ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο την Πέμπτη 19 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, μεταξύ αυτών δε παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο  Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λάμπρου, καθώς επίσης και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Τον Θείο Λόγο εκήρηξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης.

Ανήμερα της εορτής Παρασκευή 20 Ιουλίου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του μεγάλου προφήτου και συγκεκριμένα ωμίλησε για το βίο, τα θαύματα και το  μετά ζήλου έργο  κηρύξεως της αληθείας του Θεού, καθώς και για την θερμή προσευχή με την οποία ζούσε ο προφήτης.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με πλουσία την χάρη του Προφήτου Ηλιού.

Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού παρέθεσε εόρτιο κέρασμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου.

TOP NEWS