Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος: Ακόμη κι όταν το θαύμα αργεί, έρχεται – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Σιγκαπούρης

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την ενορία που διακόνησε ως λαϊκός από τα νεανικά του χρόνια, βρέθηκε για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ακολούθως κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς. Η ομιλία του περιστράφηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υπακοή των Αποστόλων. “Για το δικό σου χατίρι θα ρίξω τα δίχτυα στη θάλασσα”. Απλές κουβέντες από το στόμα του Αποστόλου προς τον διδάσκαλο που όμως  έχουν πολύ μεγάλο βάθος. Με το λόγο του Χριστού, τα ψάρια βρέθηκαν στα δίχτυα των Αποστόλων, τόσα πολλά ώστε φοβήθηκαν ότι θα βυθιστούν. Έτσι μίλησε για την υπακοή του Αποστόλου στα λόγια του Χριστού, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η υπακοή στο θέλημα του Θεού και στη δική μας ζωή.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4)
Όπως τόνισε: “Η υπακοή, η πίστη και η αγάπη φέρνουν μεγάλη δύναμη στον άνθρωπο. Η υπακοή στον Θεό μας φέρνει όλες τις ευλογίες Του. Όταν εμείς ταπεινωνόμαστε, ο Θεός μας ανυψώνει. Όταν κατεβάζουμε το κεφάλι, ο Θεός μας δείχνει περισσότερο την αγάπη Του. Η υπακοή φέρνει την πίστη στο Θεό. Την πίστη ότι όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται. Γιατί ο πιο δυνατός απ’ όλα είναι ο ίδιος ο Θεός.” Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος Σιγκαπούρης σημείωσε πως πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι έχουμε προβλήματα και δυσκολίες κι ότι τα λέμε στον Θεό, αλλά δεν μας ακούει. Παραπονιόμαστε ότι είμαστε μόνοι. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή. Ο Θεός είναι πάντοτε δίπλα μας, αλλά προσπαθεί να δει τη δική μας πίστη. Γιατί με την πίστη, την υπακοή και την αγάπη προς Αυτόν, μπορούν να γίνουν θαύματα. Κι όπως είπε, ακόμη κι όταν το θαύμα αργεί, έρχεται! Και είναι σημαντικό να καταλαβαίνει ο άνθρωπος ακόμα και την ώρα που γίνεται το θαύμα, την ώρα που ο Θεός απαντά στις προσευχές μας, ότι η υπακοή αυτή φέρνει την ταπείνωση που γεμίζει την καρδιά του. Και ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το λόγο του: “Ο Θεός απαντά στις προσευχές μας για ότι είναι καλό στις ψυχές μας. Πάντοτε οι ευλογίες του Θεού είναι δίπλα μας, αλλά χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας, να ταπεινώσουμε το εγώ μας, την ίδια μας την ύπαρξη για να δεχθούμε την Χάρη του Θεού και την κλήση Του προς εμάς, όποια κι αν είναι αυτή. Και η αποδοχή της κλήσης σημαίνει ότι βάζουμε ουσιαστικά τον Θεό στην καρδιά μας.”
Ακολουθεί η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Σιγκαπούρης

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

 

TOP NEWS