Στο Αίγιο η Εκκλησιαστική Χορωδιακή Κοινωνία Μπράνκο

  • Dogma
αίγιο

Μια ξεχωριστή βραδιά με πλούσιο εκκλησιαστικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν προχθές δεκάδες Αιγιαλείς που προσήλθαν στο κινηματοθέατρο «Απόλλων» προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που προσέφερε η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 39 ετών και της έναρξης του 40ού έτους από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Προσκεκλημένη η 50μελής μικτή χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Νις Σερβίας που τιτλοφορείται «Εκκλησιαστική χορωδιακή κοινωνία Μπράνκο» η οποία, με χοράρχη – μαέστρο την πρεσβυτέρα  Σάρα Τσιντσάρεβιτς, «απογείωσε» το ακροατήριο με το πρόγραμμα που παρουσίασε, απαρτισμένο από ελληνικά και σερβικά κομμάτια.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος, αφού πρώτα αναφέρθηκε στο «πλούσιο» βιογραφικό τής εν λόγω χορωδίας, σημείωσε πως «είναι ξεχωριστή ευλογία και μεγάλη τιμή να έχουμε κοντά μας μια τέτοια διεθνούς φήμης και τόσο πολυβραβευμένη καλλιτεχνική ομάδα». Παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ερμόλαο Μασαρά, ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών, ο οποίος, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας «Η Αγία Σοφία και ο Άγιος Σάββας», μεσολάβησε ώστε να φιλοξενηθεί στο Αίγιο η Εκκλησιαστική Χορωδιακή Κοινωνία «Μπράνκο».

Ακολούθως, τη «σκυτάλη» έλαβε η σερβική χορωδία, τα μέλη τής οποίας προσέφεραν στο κοινό μια μουσική πανδαισία, καταφέρνοντας να «παντρέψουν» ρυθμό, μέτρο, συγχρονισμό φωνών και ακρίβεια. Και φυσικά, όλα αυτά κάτω από την επιδέξια καθοδήγηση της μαέστρου Σάρας Τσιντσάρεβιτς, η οποία στο τέλος κάθε κομματιού γινόταν αποδέκτης του θερμού χειροκροτήματος των θεατών για το τέλειο μουσικό αποτέλεσμα που προσέφερε η ίδια και οι συνεργάτες της.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε πάλι ο π. Χρήστος Τσάκαλος, ο οποίος, με αφορμή τη συμπλήρωση 39 ετών από την ημέρα ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είπε τα εξής: «19 Νοεμβρίου 1978, ημέρα Κυριακή, ημέρα ξεχωριστή και λαμπρά για την τοπική μας Εκκλησία. Κάποιοι από εμάς και κάποιοι που δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας ήμασταν παρόντες στην πλατεία Αγίας Λαύρας για να υποδεχθούμε το νέο Ποιμενάρχη μας. Να τον καλωσορίσουμε, να του πούμε το ΄΄ως ευ παρέστητε΄΄ και να του ευχηθούμε καλή, καρποφόρα, λαμπρά και χριστομίμητη ποιμαντορία. 19 Νοεμβρίου 2017, πάλι ημέρα Κυριακή, έπειτα από 39 έτη, είμαστε πάλι εδώ για να του πούμε με ευγνώμονη διάθεση και ανυπόκριτη αγάπη ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού τις τότε ευχές που του απευθύναμε, τις προσδοκίες που επενδύσαμε με τον ερχομό του και τις ελπίδες που του εμπιστευθήκαμε, τις έλαβε και μέσα από πολλή δουλειά, σκληρό αγώνα, πολύ κόπο, ισάριθμο πόνο και καυτό δάκρυ, τις μετουσίωσε σε διακονία, έργο και προσφορά, καλύπτοντας έτσι όλους τους τομείς τής ποιμαντορικής του ευθύνης».

Και αφού έκανε μια σύντομη επιγραμματική αναφορά στο έργο (ανά τομείς) του Σεβασμιωτάτου, του προσέφερε ως ελάχιστο «ευχαριστώ» του ευαγούς Κλήρου (όλων των ιερέων και των διακόνων) μία περγαμηνή στην οποία έχουν διατυπωθεί με ελάχιστες λέξεις όλα τα ειλικρινή συναισθήματά τους, καθώς και μία τρίμορφη εικόνα, όπου στο μέσον εικονίζεται ο Κύριος, δεξιά η Υπεραγία Θεοτόκος και αριστερά ο Επίσκοπος Μεδιολάνων Αμβρόσιος, του οποίου το όνομα φέρει επαξίως ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε αρχικά τον π. Χρήστο και στη συνέχεια είπε: «Ο Θεός με ελέησε και με ευλόγησε, καθώς, από λούστρος που ήμουν και γυάλιζα τα παπούτσια των ανθρώπων, με έκανε εργάτη τού Θυσιαστηρίου Του για να… γυαλίζω και να λαμπρύνω τις ψυχές τους. Τα έδωσα όλα σε εσάς και στην Ιερά Μητρόπολή μας, αφήνοντας μακριά πνευματικές και εξ αίματος συγγένειες. Βέβαια, δεν θα κατόρθωνα από μόνος μου τίποτα από όλα αυτά εάν δεν είχα δίπλα μου εσάς, όλους τους πιστούς και αφοσιωμένους συνεργάτες μου, που σας ΄΄αγκάλιασα΄΄ με αγαπώσα πατρική καρδία, φθάνοντας σήμερα, κι εγώ με τη σειρά μου να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ».

Η εκδήλωση, την οποία λάμπρυνε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος,  ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων τόσο στην μαέστρο κ. Τσιντσάρεβιτς, όσο και στον π. Ερμόλαο Μασαρά, οι οποίοι προσέφεραν στους Αιγιαλείς μία αξέχαστη ομολογουμένως μουσική βραδιά!

SYNAVLIA3 SYNAVLIA4 SYNAVLIA5

TOP NEWS