Συνέρχεται από 4 έως 7 Οκτωβρίου η Ιεραρχία

  • Dogma
διαλόγου

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στην Tακτική Σύγκλησή Tης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 – έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιερᾶς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τυπο.

Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2015-2016 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και θα ακολουθήσει συζήτηση. Mετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Τήν επομένη, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παρουσιάσει την Εισήγηση με θέμα: «Εκκλησιαστικοί Προβληματισμοί». Προ και μετά του διαλείμματος θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν θα συνεχισθεί η συζήτηση επί της Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα:«Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Μετά  από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

TOP NEWS