Τα παιδιά των κατηχητικών της Μητρόπολης Δημητριάδος ύμνησαν τα Χριστούγεννα

  • Dogma
κατηχητικών

Στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε (17/12) η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης Δημητριάδος, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, καθώς και των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού.

Σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας, μέσα από πλούσιες χορογραφίες, ντυμένες με ευφάνταστες μουσικές, παραδοσιακά κάλαντα από κάθε διαμέρισμα της Ελλάδος και με τη συνοδεία της καταπληκτικής ακόμη μια φορά ορχήστρας «ΙΩΝΙΑ», ξεδίπλωσαν ήθη κι έθιμα του 12ημέρου των Χριστουγέννων.

Πάνω από 250 παιδιά , από 17 διαφορετικές ενορίες, με την βοήθεια των κατηχητριών και των υπευθύνων νεότητας της ενορίας τους είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την αγάπη της παράδοσης, να συνεργαστούν από απόσταση, να συντονιστούν και να προσφέρουν σε όλους μια αξιέπαινη εκδήλωση.

Την γιορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος συνεχάρη μία μία τις ενορίες που συμμετείχαν και ζήτησε από τους γονείς να μην ξεχνούν  να κρατούν πάντα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας ζωντανές μέσα στην καρδιά, το μυαλό και το σπιτικό τους, ενώ τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών τους, μεγαλώνοντας παιδιά πλημμυρισμένα αγάπη Χριστού.

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες τάξεις του δημοτικού διδάσκονταν για τις Εικόνες των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, κατασκεύασαν μπουκαλάκια για τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, έμαθαν πώς παρασκευάζεται το Χριστόψωμο και παρακολούθησαν κουκλοθέατρο, βασισμένο στο σπουδαίο διήγημα του Φώτη Κόντογλου «Γιάννης ο βλογημένος».

IMG_1164 IMG_1170 IMG_1162 κατηχητικών

 

TOP NEWS