Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου στη Μάνδρα

  • Dogma
βασιλείου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή όλων των ευσεβών κατοίκων της Μάνδρας, εορτάσθηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του χωριού, η μνήμη του εφόρου και προστάτου του, αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, της Καππαδοκίας, του Ουρανοφάντορος.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ΄αρτοκλασίας, ιερού υψώματος και θείου κηρύγματος, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιο, ο οποίος μίλησε για το ιερό πρόσωπο του Μεγάλου Βασιλείου, για το πολύπλευρο έργο του και γιατί ονομάστηκε Μεγάλος υπό της Εκκλησίας.

Στην ιερά αυτή εσπερινή πανηγυρική ακολουθία συμμετείχε ο εφημέριος της ενορίας, Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος, αρκετοί ακόμη πατέρες, ενώ μελιρρύτως εψάλησαν τα εόρτια άσματα του αγίου, υπό των ευλαβών Ιεροψαλτών.

Όπως πάντα την ευθύνη της προετοιμασίας της εορτής της ενοριακής αυτής πνευματικής κυψέλης της Μεγάλου Βασιλείου είχαν ο π. Ιερόθεος, τη συμμετοχή του π. Δωροθέου, από την Ραχούλα, οι ευλαβέστατοι επίτροποι της ενορίας της Μάνδρας, καθώς και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας, που αγωνίζονται διαρκώς για τον Ναό τους και τον τόπο τους.

AgBasilios_Mandra-3 βασιλείου AgBasilios_Mandra-1

TOP NEWS