Μια Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ανταρκτική!

  • Από Dogma
ορθόδοξη

Προκαλεί εντύπωση και ρίγη συγκίνησης στους πιστούς η Αγία Τριάδα, μια Ορθόδοξη Εκκλησία σε ένα από τα πιο… αφιλόξενα σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική.

Η «μοναχική» αυτή Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται στο King George Island στο Νότιο Πόλο και χρίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας.

εκκλησία

Ο σχεδιασμός της Εκκλησίας  παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι και 30 πιστούς.

εκκλησία

Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.

εκκλησία

Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: “Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!”.

εκκλησία

Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας ότι η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!

εκκλησία

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις