Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Αυστροουγγαρίας Αρσένιος (βίντεο)

  • Dogma
μητροπολίτης αυστροουγγαρίας

Το Σάββατον 17 Ιανουαρίου, 3Ο Ιαναουαρίου με το νέο ημερολόγιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστροουγγαρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αρσένιος επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστροουγγαρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αρσένιος ηγούνταν 50μελούς ομάδας προσκυνητών εκ της Θεοσώστου Μητροπόλεώς του.

Ο  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης  Αυστροουγγαρίας κ. Αρσένιος και η προσκυνηματική ομάδα αυτού έγιναν  δεκτοί από την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής έλαβε χώρα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφορικά με τη σημασία της πόλης των Ιεροσολύμων, η οποία ενσαρκώνει την Ιερά Ιστορία, αρχής γενομένης από την Παλαιά Διαθήκη έως τους χρόνους της Καινής Διαθήκης και της Σταύρωσης, όπως επίσης και της Ανάστασης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η Ιερουσαλήμ προκαλεί σήμερατο ενδιαφέρον όχι μόνο των θρησκευτικών, αλλά και των πολιτικών παραγόντων.

Ακολούθησε  ανταλλαγή δώρων, καθώς επίσης και η εξέφραση της επιθυμίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αυστροουγγαρίας να λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Χοζεβά στη λειτουργία της αγιοκατατάξεως του Αγίου Ιωάννου του νέου Χοζεβίτου, εις τόν Πανάγιον Τάφον και εις τη+ν Γεθσημανη, η οποία επιθυμία ευλογήθηκε ανεπιφύλακτα από τον Μακαριώτατο.

Παρακολουθείστε ακολούθως το σχετικό βίντεο της συνάντησης

 

 

TOP NEWS