Βιβλίο: «Ο όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ και το ιερό ησυχαστήριό του στη Σκουριώτισσα»

  • Dogma
Σαρώφ

Μόλις κυκλοφόρησε άπό τις εκδόσεις «Θεομόρφου» της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου το βιβλίο «Ο όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ και το ιερό ησυχαστήριό του στη Σκουριώτισσα».

Η παρούσα έκδοση αποτελείται από 80 σελίδες και περιέχει μεταξύ των άλλων τα κείμενα: «Αυτές οι βάσεις θα διώξουν τις βάσεις» Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, «Ο πολυαγαπημένος άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ» Φωτίου Κόντογλου, «Παρακλητικός Κανών εις τον Όσιον Σεραφείμ του Σαρώφ» Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου και «Χαιρετιστήριοι Οίκοι εις τον Όσιον Σεραφείμ του Σαρώφ» Ισιδώρας μοναχής.

Απόσπασμα από το κείμενο «Αυτές οι βάσεις θα διώξουν τις βάσεις» του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου.

«Το μικρό ησυχαστήριο του Οσίου Σεραφείμ λειτουργεί σαν μία βάση πνευματική, όπως προφήτευσε ο όσιος Παίσιος. Κι όταν οι μονές, τα ησυχαστήρια, οι ενορίες, οι οικογένειες και οι καρδιές μας λειτουργούν «τας βάσεις ως αναβάσεις», σαν βάσεις πνευματικές, τότε κι ο λόγος του οσίου Σεραφείμ, «ο σκοπός της χριστιανικής ζωής είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος», που είπε στον Μοτο- βίλωφ, γίνεται χειροπιαστός, γίνεται η αρχή της εν Χριστώ Ζωής. Και φρονούμε ότι με αυτό τον λόγο ο όσιος εννοεί την ενεργοποίηση των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, που όλοι οι Ορθόδοξοι λάβαμε με το άγιο Βάπτισμα και, εξαιρέτως, με το Μυστήριο του Χρίσματος. Εύχομαι από καρδίας στον πατέρα Αμβρόσιο και τη συνοδία του, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές του ησυχαστηρίου, να αποκτήσουν την αίσθηση του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας».

TOP NEWS