Dogma

Αγιορείτικο έδεσμα: Τηγανιτά κολοκυθολούλουδα με αυγά

Τα αγιορείτικα εδέσματα ξεχωρίζουν τόσο για την υγιεινή επιλογή των υλικών τους, όσο φυσικά και για τη γεύση τους, καθώς τα απλά τους υλικά συνδυάζονται με ιδιαίτερη έμπνευση.

Τα αγιορείτικα κολοκυθολούλουδα με αυγά είναι μια εύκολη, γρήγορη συνταγή, ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα σας προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Για να φτιάξετε τα αγιορείτικα κολοκυθολούλουδα θα χρειαστείτε: 20-30 λουλούδια, 3-4 αυγά 2 κουταλιές βούτυρο, 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, ¾ φλυτζάνια  του τσαγιού τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση κεφαλοτύρι, πιπέρι-αλάτι.

Πώς θα τα φτιάξετε:

Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, τα βγάζουμε αμέσως και τα στραγγίζουμε καλά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα με τον δυόσμο ψιλοκομμένο και σωτάρουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο πιπέρι και αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε και το τυρί. Όταν ψηθούν τα αυγά, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης: Πολίτικο κιουνεφέ: Το λαχταριστό γλύκισμα που «παντρεύει» τυρί με σιρόπι!

Δείτε εδώ περισσότερες μοναστηριακές συνταγές.