Dogma

Κουτσουνάδες με χταπόδι από τη Χίο

Αρχικά πλένουμε τις κουτσουνάδες, τις καθαρίζουμε, τις τεμαχίζουμε, τις αλατίζουμε, τις στύβουμε και τις ξεπλένουμε.

Μια υπέροχη και πεντανόστιμη συνταγή για όλες τις περιστάσεις. Κουτσουνάδες με χταπόδι από τη Χίο. Οι κουτσουνάδες είναι χόρτα από τα οποία βγαίνουν οι παπαρούνες. Ο συνδυασμός τους με το χταποδάκι είναι απλά μοναδικός!

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε τις κουτσουνάδες, τις καθαρίζουμε, τις τεμαχίζουμε, τις αλατίζουμε, τις στύβουμε και τις ξεπλένουμε.

Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι, ώσπου να ροδίσει και το ρίχνουμε σε τσουκάλι μαζί με τις κουτσουνάδες, το αλάτι, το πιπέρι και το μάλαθρο.

Έχουμε με νερό ψημένο και το χταπόδι, το οποίο κόβουμε κομματάκια και το ρίχνουμε στο τσουκάλι.

Τέλος βάζουμε σάλτσα, λίγο νερό και τ’ αφήνουμε να ψηθούν, ώσπου να μείνει ελάχιστο το νερό.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές