Dogma

Αγιορείτικη ντοματόσουπα

Είναι αλήθεια, πως τις τελευταίες μέρες αρχίσαμε να νιώθουμε λίγο τον  χειμώνα.  Τι καλύτερο για ένα κρύο μεσημέρι ή ακόμη καλύτερα για  βραδάκι, από μια εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη ντοματόσουπα.

Η συγκεκριμένη μοναστηριακή ντοματόσουπα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και κάλλιστα μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη, ώστε να είναι έτοιμη μόλις γυρίσουμε από τη δουλειά ή τα παιδιά από το σχολείο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για την αγιορείτικη ντοματόσουπα είναι:
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο καυτερό πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
Αλάτι

Επί το έργον:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε στο λάδι. Βγάζουμε τους σπόρους από τις ντομάτες, τις πολτοποιούμε και ρίχνουμε το χυμό τους στα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, την κέτσαπ, μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για λίγη ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πηγή: monastiriaka.gr