Dogma

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, η σεπτή μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών. Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρούσα στην εορτή ήταν επίσης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στην πνευματική προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτου, επισημαίνοντας τόσο τα πολλά χαρίσματα, με τα οποία τον προίκισε ο Θεός, όπως η απλότητα, η ευθύτητα και η ευρυμάθεια, όσο και την πολυετή προσφορά του στην ορθόδοξη διασπορά.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για τις θερμές ευχές, για την αγάπη και τον διαρκή σεβασμό προς το πρόσωπό του.