Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Δείτε τις φωτογραφίες του πιο σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας

  • Dogma
πορφύριος

Πώς είναι άραγε ένας Άγιος στην πραγματικότητα; Πως ήταν το πρόσωπο του; Ποια τα χαρακτηριστικά του; Ο Όσιος Πορφύριος ήταν ένας πραγματικός Άγιος, ο οποίος έζησε ανάμεσα μας, στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζεται, όπως ακριβώς τον γνώρισαν τα πνευματικά του παιδιά.

Με τη συντριπτική πλειονότητα των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας να έχουν ζήσει σε εποχές όπου η φωτογραφία δεν είχε καν ανακαλυφθεί, η εικόνα που έχουν οι πιστοί γι’ αυτούς προέρχεται αποκλειστικά από τις αγιογραφίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είτε είναι κατά προσέγγιση είτε ακολουθούν ένα κλασικό μοτίβο.

Στην περίπτωση όμως του νεότερου Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το γέροντα Πορφύριου, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα 2 Δεκεμβρίου η Εκκλησία και ο οποίος αγιοποιήθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μπορεί βέβαια οι φωτογραφίες να μην έχουν την ανάλυση και την ποιότητα της σύγχρονης εποχής, είναι όμως αρκετές για να δουν ακόμη και αυτοί που δεν γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά και την μορφή ενός Αγίου ο οποίος έζησε ανάμεσα μας.

Το dogma.gr συγκέντρωσε τις περισσότερες φωτογραφίες του Οσίου Πορφυρίου και τις παρουσιάζει.

porfirios_0 porfirios_1 porfirios_2 porfirios_3 porfirios_4 porfirios_5 porfirios_6 porfirios_7 porfirios_8 porfirios_9 porfirios_10 porfirios_11 porfirios_12 porfirios_13 porfirios_14 porfirios_15 porfirios_16

Πηγή φωτογραφιών είναι η ιστοσελίδα του ιερού γυναικείου ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής το οποίο ιδρύθηκε από τον Όσιο.

TOP NEWS