ΔΗΜΑΡ: Αναγκαίος ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους

  • Dogma
δημάρ

Στο πλαίσιο του …ιερού πολέμου που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες και του χορού των δηλώσεων από κάθε πλευρά, έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, η οποία, όχι μόνο ζητά την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά προχωρεί και ένα βήμα παρακάτω, επαναφέροντας την πρότασή της για διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους.

Η ΔΗΜΑΡ για άλλη μαι φορά ζητά να προχωρήσει ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ζητά την αλλαγή των Θρησκευτικών και στο τέλος λέει όχι στην απαξίωση της Εκκλησίας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο αναγκαίος είναι ο διαχωρισμός των σχέσεων εκκλησίας και κράτους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Εμείς λέμε ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ στην αναβάθμιση του μαθήματος από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών! Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν «ναι μεν… αλλά». Η αναγκαία αυτή αλλαγή πρέπει να προχωρήσει παρά τις κραυγές του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να σταματήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η απαξίωση του ρόλου της Εκκλησίας και να προωθήσει τον απαραίτητο διάλογο που απαιτούν τα θέματα αυτά μακριά από την τεχνητή πόλωση».

TOP NEWS