Αιχμές Αρχιεπισκόπου κατά τον αγιασμό στη Βουλή

  • Dogma
Βουλή

Αιχμές και υπονοούμενα έκρυβε η ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερωνύμου προς τα μέλη της Βουλής αμέσως μετά τον αγιασμό για την νέα Κοινοβουλευτική περίοδο. 

«Εύχομαι σε εσάς και εμάς πολλή δύναμη, πολλή φρόνηση, πολλή σύνεση σε ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε» ήταν η ευχή του Αρχιεπισκόπου και προκάλεσε μούδιασμα σε κάποιους. Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονότς ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε δια χειραψίας όλους τους Ιεράρχες κατά την είσοδό τους στον χώρο της Βουλής πριν την καθιερωμένη ακολουθία του αγιασμού, ενώ με τον Αρχιεπίσκοπο αντάλλαξαν ασπασμό.

ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Λίγο πριν την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, φρόντισε να στείλει ακόμη ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αν και προφανώς ο Υπουργός Παιδείας είναι ο βασικός αποδέκτης του μηνύματος. Ευχήθηκε «λιγότερες πικρίες και λιγότερους ανταγωνισμούς. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε» τονίζοντας πως «ο λαός περιμένει πολλά και από τους πολιτικούς και από τους Ιεράρχες». Έκανε λόγο για αδιαφορία αφού όπως τόνισε «τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας», ενώ θελησε να επισημάνει την αγωνία του πιστού λαού λέγοντας πως «υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται».

ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÂÏÕËÇ--ÁÃÉÁÓÌÏÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÍÅÁ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÔÉÊÇ ÐÅÑÉÏÄÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

«Είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουν με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, ο πρόεδρος της Βουλής.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS