Απευθείας μετάδοση: Εθνρόνιση Μητροπολίτη Φιλίππων

  • Dogma
μητροπολίτης

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση, την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, στην Καβάλα. 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος εγεννήθη εις την Ελευθερούπολιν Καβάλας το 1960. Έλαβε το πτυχίον του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983. Το 1984 εκάρη μοναχός εις την ιεράν Μονήν αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, και την 15-2-1984 εχειροτονήθη Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

Υπηρέτησεν ως διάκονος εις τους ιερούς Ναούς Παναγίας της Δεξιάς & του πολιούχου αγίου Δημητρίου αναλαβών συγχρόνως και την Γραμματείαν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Επί δεκαετίαν υπηρέτησεν και ως Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης. Την 27-12-1984 εχειροτονήθη Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη λαβων το οφφίκιον του αρχιμανδρίτου και ετοποθετήθη ως ιερατικός προϊστάμενος και πρόεδρος των εκκλησιαστικών επιτροπών του ιερού βυζαντινού Ναού των αγίων Αποστόλων Θεσσαλονίκης. Το έτος 1994 μετετέθη και ωρίσθη προεδρεύων των επιτροπών του ιερού προσκυνηματικού και καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. Επίσης από του έτους 1989 ωρίσθη υπεύθυνος εφημέριος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την ιερατικήν του διακονίαν ανέπτυξε αξιόλογον πνευματικόν, κηρυκτικόν και ποιμαντικόν έργον. Ομιλεί την αγγλικήν και γαλλικήν γλώσσαν. Με την ευλογίαν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, συνέχισεν να υπηρετή ως Γενικός Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, θέσιν την οποίαν κατείχεν από του έτους 1984 και την 10-6-2010 με την ευλογίαν του οικείου επισκόπου και Μητροπολίτου του κ. Ανθίμου ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου αυτής.

 

TOP NEWS