Αρχιεπίσκοπος: «Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά και αποθέματα αισιοδοξίας και αγάπης»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Η Ελλάδα έχει πόνο, αλλά έχει και αποθέματα αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των εγκαινίων της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Εκλησιαστικού Οίκου Ευγηρίας «Ὁ Καλός Σαμαρείτης» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

MAK_IONIA_2

Το ανακαινισμένο κτήριο της Μονάδας,  ανήκει στην Πνευματική μέριμνα της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

αρχιεπίσκοπος

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, οι Δήμαρχοι Φιλαδελφείας και Νέου Ηρακλείου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

αρχιεπίσκοπος

Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στη συνέχεια τελέσθηκε η ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων.

αρχιεπίσκοπος

Ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στην ανακατασκευή του ιδρύματος και στην φροντίδα των ηλικιωμένων. Επεσήμανε πως καλούμαστε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους και μίλησε για τα ιδρύματα της Λιβαδειάς λέγοντας πως «όταν έγινα Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής επισκεφθήκαμε την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και διαπίστωσα πως το γηροκομείο στην Λιβαδειά αποτελεί πρότυπο. Δεν θα ξεχάσω που μου είχατε πει τότε ότι έχει σημασία να έχουμε αξιοπρεπές τέλος». Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αλλά και όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις της Τοπικής Εκκλησίας.

αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για το έργο αυτό, αλλά και τους δωρητές που βοήθησανστην ανακατασκευή του Οίκου Ευγηρίας επισημαίνοντας πως «σήμερα είναι έντονο το αίτημα να βοηθάμε τον πλησίον μας και τα προβλήματα τα βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας. Τα ιδρύματα της Βοιωτίας, στα οποία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, είναι συλλογικός καρπός. Δεν είναι έργα του τότε Μητροπολίτη και των συνεργατών του, αλλά έγιναν με τη προσπάθεια των κληρικών, των αρχόντων και κυρίως του λαού. Την Κοινωνία να μην τη χωρίζουν τα χρώματα και οι παρατάξεις» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά έρχονται και παρέρχονται. Η αγάπη είναι αυτή που μένει. Δεν χάνεται αυτή η αγάπη. Κι αυτό είναι ένα έργο αγάπης».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε ένα γράμμα που έλαβε από μία γυναίκα από την Πτολεμαΐδα, η οποία έγραφε πως παρακολουθεί με συγκίνηση το έργο της Εκκλησίας και θα ήθελε να προσφέρει το ποσό που μπορούσε. Ήταν δύο ευρώ, που τα κόλλησε πάνω στο γράμμα. «Σκέφτομαι να το κορνιζάρω» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος «για να μας θυμίζει τη δραχμή της χήρας. Να μας θυμίζει την υποχρέωση και την αγάπη που έχουμε όλοι να βοηθάμε. Η Ελλάδα έχει πόνο αλλά έχει και αποθέματα αισιοδοξίας, ελπίδας και αγάπης».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τους μεγάλους ευεργέτες κ. Τουφίκ Χούρι με το ύψιστο παράσημο της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, το Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και τον κ. Τζωρτζ Χάλακ με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και τα δωμάτια του Οίκου Ευγηρίας και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί.

Πηγή: Ecclesia

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS