Εκδηλώσεις Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

  • Dogma
βόλου

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, αναγνωρισμένο από την πολιτεία Ερευνητικό Κέντρο και ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, διοργανώνει εκδήλωση στο Βόλο με θέμα «“Θεολογία Διαλεγόμενη”.

Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών», την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 7.30 μ.μ., στην Αίθουσα Forum (Δεληγιώργη 9). Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί τόσο το πολύπλευρο έργο της Ακαδημίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και το εκδοτικό της πρόγραμμα για το οποίο έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με γνωστούς ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, καθώς και με επιστημονικά περιοδικά, και που από το 2014 υλοποιείται μέσω της «Εκδοτικής Δημητριάδος», του εκδοτικού δηλαδή τμήματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετέχουν:

– Αννίτα Πρασσά, Δρ. Ιστορίας, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Μαγνησίας

– Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

– Δημήτρης Μπαλτάς, Δρ. Φιλοσοφίας

– και Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θανάσης Χ. Σαμαράς, πρ. διευθυντής της εφημερίδας Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ. Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Στην είσοδο θα διατίθενται προς πώληση οι εκδόσεις της Ακαδημίας σε ειδικές εκθεσιακές τιμές. Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λάρισα, στις 19 Απριλίου 2018, τις 7.30 μ.μ., με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Λάρισα.

Θεολογία-Διαλεγόμενη_tel βόλου

 

TOP NEWS