Η Εορτή του Αγ. Φανουρίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

  • Από Dogma
Φανουρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς έξωθεν του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Π. Ηράκλειο, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στην Εορτή για να τιμήσει την σεπτή μνήμη του Αγίου.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, ανήμερα της Εορτής του Αγ. Φανουρίου, το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους μεγαλομάρτυρες της Πίστεώς μας, αφού με τον υποδειγματικό τρόπο ζωής του και με γνώμονα την απαράμιλλη αγάπη του για το Θεό και για τον πλησίον, δε δίστασε να συγκρουσθεί με τόλμη και πίστη απέναντι στον ειδωλολατρικό κόσμο, ευαρεστώντας το Θεό με τα μαρτύριά του, λαμβάνοντας το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

i-eorti-tou-ag-fanouriou-stin-i-m-neas-ionias-kai-filadelfeias_009 i-eorti-tou-ag-fanouriou-stin-i-m-neas-ionias-kai-filadelfeias_007 i-eorti-tou-ag-fanouriou-stin-i-m-neas-ionias-kai-filadelfeias_006 i-eorti-tou-ag-fanouriou-stin-i-m-neas-ionias-kai-filadelfeias_002

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε τις φανουρόπιτες, που κατά το έθος οι ευσεβείς χριστιανοί ετοιμάζουν και προσφέρουν προς τιμήν του Αγίου, ευχόμενος εγκάρδια προς το εκκλησιαστικό πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό, ο Άγιος Φανούριος να πρεσβεύει προς Κύριον και να φανερώσει σε όλους μας το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία Του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
close button

Κάντε Like: Dogma.gr στο Facebook