Έρανο αγάπης διεξάγει η Μητρόπολη Αιτωλίας

  • Dogma
έρανο

Έρανο αγάπης διεξάγει και φέτος η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016.

Με σύνθημα «Εφέτος τα Χριστούγεννα θα μοιράσω το ψωμί μου με τους πεινασμένους αδελφούς μου», διεξάγει έρανο αγάπης αυτές τις ημέρες η Μητρόπλη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Σε σχετική δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς αναφέρει:

«Κάθε χρόνο αυτές τις προεόρτιες των Χριστουγέννων ημέρες, σας ενοχλώ και σας καλώ, όλους και όλες, να ανταποκριθείτε στην φωνή της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όπως και άλλη φορά και πάντοτε βέβαια, διστάζω, προβληματίζομαι να το κάνω, αλλά με υποκινεί, με αναγκάζει η φωνή των αδελφών, των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται, στερούνται και στοιχειωδών υλικών εφοδίων για την διαβίωσί τους, για την οικογένειά τους, για τα παιδιά τους.

Και είναι τόσοι πολλοί, οι οποίοι δεν φαίνονται, δεν θορυβούν, δεν απαιτούν, αλλά αθόρυβα, με υπομονή, αλλά και με θλίψη, ζουν την φτώχεια τους, την στέρησι, την πείνα. Δεν υπερβάλλω τα πράγματα.

Ως πνευματικός πατέρας ζω και την υποκρισία και την ανειλικρίνεια πολλών, ζω όμως και τον πόνο και τη δυστυχία όλων όσων έχουν αληθινή ανάγκη.

Αυτή η αληθινή ανάγκη με αναγκάζει να σας ενοχλώ και να σας επιβαρύνω. Μου δίνει δύναμι όμως η δική σας αγάπη, η δική σας ολοπρόθυμη ανταπόκριση, η δική σας θυσία κάθε χρόνο.

Θέλω χωρίς να φιλοφρονώ, να συγχαρώ όλους και όλες σας, γιατί κάθε χρόνο μας διδάσκετε με την ανταπόκρισή σας στον Έρανο της αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Τολμώ και φέτος να σας καλέσω στον Έρανο της αγάπης να προσφέρετε ο,τι έχετε. Κανείς δεν αναγκάζεται, κανείς δεν πιέζεται. Ρωτήστε την αγαπώσα καρδιά σας και προσφέρετε το δίλεπτό σας. Μην αμφιβάλλετε. Η Ιερά Μητρόπολις, όπως πάντοτε άλλωστε, θα αξιοποιήσει την προσφορά σας κατά το θέλημα του Θεού. Και εσείς ευλογία από τον Κύριο του ελέους θα λάβετε.

Αγαπητοί, σε αυτόν τον Έρανο της αγάπης ας έχουμε σύνθημά μας:

«Εφέτος τα Χριστούγεννα θα μοιράσω το ψωμί μου με τους πεινασμένους αδελφούς μου».

Ο Έρανος της αγάπης θα διενεργηθεί από 4ης έως 18ης Δεκεμβρίου ε.ε.

Ζητών συγγνώμην και ευχαριστών ένα έκαστον προσωπικώς για την προσφορά της αγάπης σας, διατελώ.»

TOP NEWS