Τρίτη της Διακαινησίμου στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας

  • Dogma

Tην Τρίτη της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 7 Μαΐου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ιεράπετρας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, τέλεσε τα προγραμματισμένα ιερά μνημόσυνα. Όπως τόνισε με την Ανάσταση του Χριστού καταργείται η φθορά και ο θάνατος, ο οποίος πλέον είναι κοίμηση για τους χριστιανούς, και ευχήθηκε ο εκ νεκρών Αναστάς και νικητής του θανάτου Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να αναπαύει «εν χώρα ζώντων» τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Στη συνέχεια περιστοιχούμενος από τους Ιερείς τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως, ενώ οι Εφημέριοι της πόλεως μνημόνευσαν σε όλους τους τάφους του Κοιμητηρίου, τηρώντας την παλαιά παράδοση να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι κατά το Άγιο Πάσχα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος, Εφημέριος και προϊστάμενος της Ενορίας Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Ιερείς της πόλεως, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου και Δ/ντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης.

Παρέστησαν πολυάριθμοι ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης.

TOP NEWS