Εξόδιος Ακολουθία του Πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη

  • Dogma
εξόδιος

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας πλαισιούμενος από όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως.

εξόδιος

Ο Σεβασμιώτατος αφού υπογράμμισε την ευάρεστη στο Θεό διακονία του π. Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη αναφέρθηκε στο υψηλό λειτούργημα ιερέως, ο οποίος είναι ο αντιπρόσωπος του Θεού στη γη.

 

14-2-2016 ΕΞΟΔΙΟΣ Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ from imnst.gr on Vimeo.

14-2-2016 ΕΞΟΔΙΟΣ Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ (2) from imnst.gr on Vimeo.

Ο πρωτ. Κωνσταντίνος Ανδριωτάκης, γόνος πολυτέκνου λευιτικής οικογενείας, γεννήθηκε στην ακριτική Λήμνο το 1952 και απέκτησε Παπαδιαμάντειες εμπειρίες διακονώντας τον ευλαβέστατο ιερέα πατέρα του π. Σταμάτιο Ανδριωτάκη. Σιγόκαιγε μέσα του ο πόθος για την ιερωσύνη και έτσι , απόφοιτος της περιφήμου Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, συνεδέθη κατά την στρατιωτική θητεία του με τον τότε αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λαδόπουλο, τον μετέπειτα μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια, δέχθηκε από τον προαναφερθέντα μητροπολίτη το υπέρτατο χάρισμα της ιερωσύνης, διάκονος τον Αύγουστο του 1986 και πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1987 . Τοποθετήθηκε στον ιερό ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίου Δημητρίου Συκεών και έκτοτε ανάλωσε εαυτόν εις την διακονίαν του Ιερού Θυσιαστηρίου, έχοντας κυριολεκτικώς Θείον έρωτα δια την ιερωσύνη, γενόμενος υπόδειγμα ιερέως και αγαπώμενος υπό των συγκληρικών και των ενοριτών του. Εκτός της ιερατικής του διακονίας, ανήγειρε με το υστέρημά του και με πολλήν προσωπικήν εργασία τον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο ομώνυμο χωριό της ιδιαιτέρας του πατρίδος και ανεμοέσσης Λήμνου. Λειτουργός άψογος και προσεκτικός, καλλίφωνος και εραστής της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής και της λατρευτικής ευταξίας, κατέστη άξιος συνεχιστής της ευλογημένης γενεάς των παραδοσιακών ιερέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου και εν κατακλείδι η σημερινή αθρόα συμμετοχή κλήρου και λαού στην εξόδιο ακολουθία του, που θύμιζε Μεγάλη Παρασκευή, απέδειξε την πάνδημον αγάπη προς τον απελθόντα »παπα-Κώστα» του οποίου την ευχήν εξεζήτη, ευρισκόμενος πλέον εις το Επουράνιον Θυσιαστήριον. Κατά το τελευταίο εξάμηνον δοκιμάσθηκε κατ΄ άνθρωπον υπό την βαρείαν ασθένειαν του καρκίνου, τον οποίον αντιμετώπισε παλληκαρίσια και το τελευταίο διάστημα για το μόνο που στενοχωρείτο ήταν η αδυναμία του να ευρίσκεται εις το ιερόν θυσιαστήριον. Ιδιαίτερη ευλογία ήταν γι΄ αυτόν να συμβεί η κοίμησίς του, Σάββατον μεσημέρι, ούτως ώστε να ευρεθή εντός του ιερού ναού που τόσον ηγάπα κατά ημέραν Κυρίου και μετά την Ευχαριστιακήν Σύναξιν να τελεσθή η εξόδιος ακολουθία του νεκρού του σκήνους η δε σεμνή και Θεοφιλής ψυχή του να συνευφραίνεται μετ΄Αγίων και Δικαίων.

 

TOP NEWS