Φωτεινά ορόσημα στη ζωή των πιστών οι Τρεις Ιεράρχες

  • Από Dogma
KODAK Digital Still Camera

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών στην μητρόπολή Κορίνθου.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών στην μητρόπολή Κορίνθου.

Η μνήμη τους αποτελεί αφορμή για να αποδοθεί ο οφειλόμενος σεβασμός και η τιμή προς τους μέγιστους αυτούς Διδασκάλους, που διαχρονικά αποτελούν φωτεινά ορόσημα στην ζωή των πιστών και της εκκλησίας.

Αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες μέσα από την διδασκαλία τους επηρέασαν όχι μόνο την διατύπωση των δογμάτων της χριστιανικής πίστης αλλά και πολλά αλλά ρεύματα φιλοσοφικά, κοινωνιολογικά και ανθρωπιστικά μέχρι την εποχή μας.

Έτσι με την καθιερωμένη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, στην οποία προεξήρχε ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Διονύσιος και παρέστησαν αντιπροσωπείες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κορινθιακής κοινότητας αποδόθηκε η τιμή κι εφέτος στην μνήμη τους.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας, αναγνώσθηκε από τον Ιεροκήρυκα της μητρόπολης Αρχιμ. κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, η προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα, μεστή νοημάτων και διδαχών, Συνοδική Εγκύκλιος ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κ. Δήμητρα Παναγιωτακοπούλου, δασκάλα του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, η οποία μιλώντας στα παιδιά, που είχαν κατακλύσει τον ναό του Απ. Παύλου, αφού εξήρε μεταξύ άλλων την αξία της προσφοράς των Τριών Ιεραρχών στην παιδεία, αναφέρθηκε στις αξίες που αυτοί μας έχουν κληροδοτήσει με την παρότρυνση να μην αποστασιοποιηθούμε ποτέ από αυτές.

Ευθύς αμέσως, ο κ. Διονύσιος ευχήθηκε τα προσήκοντα σε όλους και δεξιώθηκε την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών του νομού στην «ΤΖΑΦΕΙΟ» Αίθουσα του καθεδρικού ναού του Απ. Παύλου.

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις