Γέροντας Εφραίμ: Πίσω από τα ορώμενα κρύβονται τα μη ορώμενα

  • Dogma
εφραίμ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ευλαβών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που συνήχθησαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Ματθαίου στον μεγαλώνυμο Ενοριακό Ναό των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Λάρισα, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τους πατέρες της τοπικής Εκκλησίας και τους παρεκάλεσε να εκπληρώσουν με ακρίβεια και συνέπεια το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό τους έργο, όπως υπεύθυνα το πράττουν πάντοτε, ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές που πλησιάζουν και ο κάθε ένας πιστός νιώθει έντονα την ανάγκη να γευθεί την στοργή και να βιώσει την αγάπη της Αγίας μας Εκκλησίας. Στην συνέχεια παρουσίασε τον εκλεκτό ομιλητή, τον σεπτό Καθηγούμενο της εν Αγίω Όρει Μεγίστης Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Πσνοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ, τον οποίο για άλλη μια φορά ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Λάρισα, για τις πνευματικές και λίαν ωφέλιμες ομιλίες του και κυρίως για την ευλογημένη τιμία εσθήτα, την ακένωτη πηγή των θαυμάτων, την πανακήρατη Αγία Ζώνη, που προσεκόμισε στην ενορία του Αγίου Νικολάου, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Ο Γέροντας π. Εφραίμ αφού ευχαρίστησε με την σειρά του τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας απευθύνθηκε στους ιερείς με πολλή αγάπη και τους παρουσίασε στην ομιλία του αγίους ιερείς, εγγάμους και αγάμους που είχαν έντονη μέσα τους την χάρη του Θεού και εβίωναν τον λόγο του Ευαγγελίου Του συνειδητά μέσα στην ιερατεία τους. Ακόμη μίλησε ο π. Εφραίμ για την πνευματική όραση και την Θεοπτία, όπως την εβίωνε και την εδίδασκε ο αείμνηστος Γέρων Ιωσήφ, ο Ησυχαστής. «Εχεις παιδί μου αρετή, πραότητα, ταπείνωση, διάκριση, αγαθότητα στην καρδία σου; τότε έχεις το πνεύμα το άγιον στην καρδιά σου, τότε βλέπεις τα μη ορώμενα και ο νους σου βρίσκεται όχι στα επίγεια και φθαρτά, αλλά στα ανώτερα και Θεοειδέστατα…» έλεγε ο γερο Ιωσήφ, ο Ησυχαστής στους πατέρες που έφταναν κοντά του για να ενισχυθούν πνευματικά.

Στο τέλος της συνάξεως με πολλή μεγάλη χαρά οι ιερείς της ενορίας, π. Δημήτριος και π. Ευάγγελος καθώς και οι δραστήριες κυρίες της ενορίας προσέφεραν από την αγαπώσα καρδία τους νηστίσιμο γεύμα και ενημέρωσαν τους αγιορείτες πατέρες για το πρόγραμμα της ενοριακής διακονίας της «Αγίας Ταβιθά, της ελεήμονος».

TOP NEWS