Η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στην Πάτρα

  • Dogma
αγία αναστασία

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Αναναστασίας της Φαρμακολύτριας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών, η Β Αγία Τράπεζα του οποίου τίμαται στο όνομα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας.

Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο βίο και τα πολυπληθή φρικτά βασανιστήρια της Αγίας Αναστασίς, τα οποία υπέμεινε  για την αγάπη και την πίστη της προς τον αληθινό Θεό. Ανέφερε επίσης πως η Αγία Αναστασία συνήθιζε να επισκέπτεται στη φυλακή τους Χριστιανούς και να τους ενθαρρύνει για να μην δειλιάσουν μπροστά στο μαρτύριο.

Τέλος επεξήγησε το προσωνύμιο “Φαρμακολύτρια” τονίζοντας τη διπλή του σημασία : η Αγία δίδει φάρμακα θεραπεύοντας ψυχικές και σωματικές ασθένειες αλλά και θεραπεύει φαρμακείες δηλαδή μάγια.

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό φρόνημα της Μεγαλομάρτυρος και ευχήθηκε, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου, να αξιωθούμε να εορτάσουμε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

TOP NEWS