Ιερά αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Λαζάρου εκ Τριπόλεως

  • Dogma
αγρυπνία

Το βράδυ της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00, θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου νέου ιερομάρτυρος Λαζάρου του εν Τριπόλει αθλήσαντος.

Η Ιερά αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Άγιου Βασιλείου Τριπόλεως.ν .

Εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προσκαλούνται οι ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί να προσέλθουν στην ως άνω Ιερά Ακολουθία, τιμώντες τον  Άγιον.

Ο Άγιος Λάζαρος μαρτύρησε, γιατί αντιστάθηκε στην παραβίαση των νόμων του Θεού. Έγινε αιτία δόξας και καύχησης της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας μας για την υποδειγματική του ανδρεία και σταθερότητα, δίνοντας θάρρος και ελπίδα στους χριστιανούς των δύσκολων εκείνων χρόνων, που έγιναν μάρτυρες των θαυμάτων του και της προς Θεόν παρρησίας του. Ανακαινίζει την καρδία μας ο νέος αυτός μάρτυρας και επιβεβαιώνει το κήρυγμα των αγίων Αποστόλων και σφραγίζει όλη την Ορθόδοξη πίστη με τα πολλά βασανιστήρια οπού υπέφερε και το μαρτυρικό του θάνατο.

Ο Άγιος Λάζαρος ήταν άνθρωπος που απάντησε θετικά στη θεία έκκληση για αγάπη. Αφιερώθηκε πλήρως στο Θεό, διακόνησε τον συνάνθρωπο, υπηρέτησε την μεταμόρφωση του κόσμου. Ζωή για τον Άγιο Λάζαρο είναι ο θάνατος για τον συνάνθρωπο. Με τα έργα του διαψεύδει τη λογική του εγωκεντρικού ανθρώπου. Ο εγωκεντρικός άνθρωπος νομίζει ότι όταν δίνει πτωχεύει, ο άγιος δείχνει ότι ο άνθρωπος πλουτίζει όταν προσφέρει στους άλλους. Ο άγιος προσφέρει αγάπη σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμμία απολύτως διάκριση. Κάθε άνθρωπος είναι ο πλησίον, ακόμη και αυτός ο κατήγορός του. Ο Άγιος Λάζαρος είναι ο φίλος του Θεού που κατανόησε τον θείο λόγο και τον εφαρμόζει ελεύθερα, χωρίς κανένα εξαναγκασμό.

 

 

TOP NEWS