Κερκύρας Νεκτάριος: Οι άνθρωποι με τον εγωισμό διώχνουν τον Παράκλητο

  • Από Dogma
Κερκύρας

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Οδηγήτριας στη Λευκίμμη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στο όραμα που είχε ο Προφήτης Ησαϊας, βλέποντας στο κατώφλι του Ναού του Σολομώντος να αναβλύζει νερό. Αυτό το  νερό όσο προχωρούσε στα ενδότερα γινόταν ρυάκι και μετά ποταμός. Το όραμα αυτό ήταν η προτύπωση της Παναγίας μας, της ταπεινής κόρης της Ναζαρέτ που προετοιμάστηκε πνευματικά ώστε να γίνει η μητέρα του Θεού. Είναι εκείνη η Οποία πόνεσε όταν είδε τον Υιό Της επί του Σταυρού και διήλθε ρομφαία στην καρδιά Της, αλλά και είδε πρώτη τον Αναστημένο Χριστό. Η Παναγία μας, δια του Ιησού Χριστού άρδευσε τη γη και ολάκερη η ανθρωπότητα ποτίστηκε από τη Χάρη του Θεού.

Επιπροσθέτως ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι σήμερα μόνο δια της Χάριτος του Τριαδικού μας Θεού μπορεί η ανθρωπότητα να υπάρχει. Δυστυχώς οι σύγχρονοι άνθρωποι ζώντας με τον εγωισμό, τη φιληδονία, και την  πλεονεξία, διώχνουν τον Παράκλητο από τη ζωή τους. Ο Χριστός και η Παναγία ζητούν  από εμάς την προαίρεσή μας, την αγάπη μας και την αφοσίωσή μας.

Εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την εσωτερική μας ανακαίνιση, την μετάνοιά μας και τότε θα γίνουμε μέτοχοι των ουρανίων δωρεών του Κυρίου μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
close button

Κάντε Like: Dogma.gr στο Facebook