Μητρόπολη Λαγκαδά: Εγκαίνια ναού στην κοιλάδα Μακεδονικών Τεμπών

  • Dogma

Tα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο οποίος και ευρίσκεται στην καταπράσινη κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών της περιοχής της Ρεντίνης τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ετελέσθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου την 24η και 25η Νοεμβρίου ε.έ., τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο οποίος και ευρίσκεται στην καταπράσινη κοιλάδα των Μακεδονικών Τεμπών της περιοχής της Ρεντίνης.

Την παραμονή των Εγκαινίων έγινε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ιωάννου, τα οποία και εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Σεπτών Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος.

Το πρωί της 25ης του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η απόδοσις της Θεομητορικής Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου καθώς τιμάται και η μνήμη των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης και Μερκουρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, και ακολούθως ετέλεσε τα Εγκαίνια στον μνημονευθέντα Ιερό Ναό και προέστη της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Τα τελούμενα παρακολούθησαν αρκετός κόσμος, ο οποίος προσήλθε με περισσή χαρά για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, και εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς με επικεφαλίς τον Διοικητή της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών, η οποία και ευρίσκεται εις το Στρατόπεδο «Γεωργίου Κατσάνη», στην περιοχή της Ρεντίνας, Ταξίαρχος Φλάρη Νικόλαο.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης επεσήμανε την σημασία που έχουν τα εγκαίνια κάθε Ιερού Ναού στη ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους κοπιάζουν καθημερινώς εμφανώς και αφανώς για τον ευπρεπισμό του Ιερού Ναού.

TOP NEWS