Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

  • Dogma
ναυτική

Το Σαββατοκύριακο 24-25/6 ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα 2017, που πραγματοποιεί ο φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος άλλων τοπικών φορέων, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Το Σάββατο 24/6, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από την καταξιωμένη στο πανελλήνιο Ορχήστρα «Ιωνία», με ερμηνευτή τον σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Αγροκώστα. Την καλλιτεχνική δ/νση της εκδήλωσης θα έχει ο Νεκτάριος Δεμελής.

Την Κυριακή 25/6, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας θα αποδώσει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν & Ραϊθώ κ. Δαμιανό, Ηγούμενο της Ιεράς Και Παλαιφάτου Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού.

Εθελοντική Αιμοδοσία

aimodosia

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο της εκστρατείας, που ανέλαβε η Τοπική μας Εκκλησία, για την αφύπνιση του λαού μας, σχετικά με την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί η 2ηΕθελοντική Αιμοδοσία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Και αυτή η Αιμοδοσία διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου και Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Στις 8.30μ.μ., στον ίδιο χώρο,  θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με Συναυλία των «Encardia», διάσημο Ελληνικό συγκρότημα, που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.

 

TOP NEWS