Ονομαστήρια Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

 Την 22α Ιανουαρίου 2018 η Ορθόδοξος κατ’ Ανατολάς Καθολική του Χριστού Εκκλησία εόρτασε την ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου.

Ιδιαιτέρως η τοπική μας Εκκλησία ετίμησε τον Άγιο απόστολο Τιμόθεο καθότι κατ’ αυτήν την ημέρα ήγαγε τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της 21ης Ιανουαρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Κατά την διάρκεια αυτού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού καὶ Πολυφέγγους κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου και Ανδρούσης κ. Χρυσοστόμου,  Κηφισιάς, Αμαρουσία και Ωρωπού κ. Κυρίλλου,  Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου,   του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου  και του Σεπτού Ποιμενάρχου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τους κόπους τους, ώστε να βρίσκονται κοντά του συνεορταστές.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Αρχιερεύς για την «αγία κλήση» του Θεού που δόθηκε στον απόστολο Τιμόθεο και στους ανθρώπους δια της επιφανείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Την 22α Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Μετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες  Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Δήλου, Μήλου καὶ Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού καὶ Πολυφέγγους κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης, Πύλου και Ανδρούσης κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος,Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ,  Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες   Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου αναφερόμενος στην βιωτή του αποστόλου Τιμοθέου και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς για την παρουσία και τις ευχές τους, παράλληλα δε τους Κληρικούς και τους λαϊκούς που προσήλθαν στην ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου, καθώς και να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Κατά τις λατρευτικές εκδηλώσεις, έψαλλε ο χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό τη Διεύθυνση του Διευθυντού αυτής κ. Ιωάννου Παπαχρόνη.

Ευχές επί τις ονομαστηρίοις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εδέχθη μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού κατά την διανομή του άρτου και την επομένη ημέρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

DSC_0029 DSC_0099 DSC_0110 DSC_0195 DSC_0203 DSC_0258 DSC_0316 DSC_0323 DSC_0529 θεσσαλιώτιδος DSC_0561

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης – Αθανάσιος Θεοδοσίου

TOP NEWS