Παρουσία Ιερωνύμου η ημερίδα εκκλησιαστικών υπαλλήλων

  • Από Dogma
arxiepisko.jpg

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ολοκληρώθηκε η ημερίδα εκκλησιαστικών υπαλλήλων με θέμα: «Ενημέρωση περί θεμάτων διοικήσεως των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων και υπηρεσιακής καταστάσεως των Εφημερίων και των εκκλησιαστικών Υπαλλήλων».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και παρέστησαν οι Μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Άρτης Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Θερμοπυλών Ιωάννης, οι Επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γραμματείς των Επιτροπών και Διευθυντές των υπηρεσιών της Συνόδου, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, κληρικοί και λαϊκοί εκκλησιαστικοί υπάλληλοι.
Το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος του Ιδρύματος και στη συνέχεια ξεκίνησε η ημερίδα με τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τους διοργανωτές της ημερίδας και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την φιλοξενία. Τόνισε πως είναι ανάγκη πλέον στην εποχή μας να πραγματοποιούνται τέτοιες ημερίδες. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούν οι υπάλληλοι των Μητροπόλεων και να ανταλλάξουν συμβουλές, μελέτες, γνώσεις και εμπειρίες και ευχήθηκε να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις