Πατριάρχης Σερβίας: Πρόταση να κληθούν οι απόντες Πατριάρχες

  • Από Dogma
πατριάρχης σερβίας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μια σημαντική πρόταση την οποία έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Κολυμπάρι Χανίων η Σύναξη των Προκαθημένων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία θα επεξεργαστεί το μήνυμα που θα απευθύνει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος προς τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος έκανε πρόταση να κληθούν ακόμα και τώρα οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας για το συλλείτουργο της Πεντηκοστής. Και αν τυχόν δεν προλάβουν να έρθουν η Σύνοδος αυτή να είναι η απαρχή προκειμένου να συγκληθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της μία καινούρια.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πρότεινε εάν δεν προλαβαίνουν να έρθουν να βρίσκονται στην Κρήτη των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του κ. Ειρηναίου βρίσκει ανταπόκριση και στη συνεδρίαση, όπως επισημαίνουν συμμετέχοντες, επικρατεί αδελφοσύνη και καταλλαγή. Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι η γλώσσα έκδοσης του κειμένου, με εκπροσώπους ορισμένων πρεσβυγενών Πατριαρχείων να επιμένουν ότι το μήνυμα προς τους πιστούς πρέπει να εκδοθεί στην αρχαΐζουσα,

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
close button

Κάντε Like: Dogma.gr στο Facebook