Προστάτης της Προεδρικής Φρουράς από σήμερα ο Άγιος Γεώργιος ο Φουστανελάς

  • Dogma
Προεδρικής Φρουράς

Το αίτημα της Διευθύνσεως του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, ως Εφόρου και Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:
Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για την εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Τόμου των Πρακτικών του Ε’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821, για τις προετοιμασίες του Ζ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το 1821 και περί των προτάσεών της για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολούθως ενέκρινε νέες Ιερές Ακολουθίες και το αίτημα της Διευθύνσεως του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας περί ανακηρύξεως του Αγίου Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, ως Εφόρου και Προστάτου της Προεδρικής Φρουράς.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος κατήρτισε τον Συμπληρωματικό Πίνακα υποψηφίων κληρικών προς εγγραφή στον Κατάλογο των προς Αρχιερατείαν εκλογίμων και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

TOP NEWS