Τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  • Dogma

Το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνας (ΕΚΚΝΑ) επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στο οποίο κρατούνται πάνω από 260 έφηβοι ηλικίας 15- 21 ετών, με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα κι έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος.

Το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνας (ΕΚΚΝΑ) επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στο οποίο κρατούνται πάνω από 260 έφηβοι ηλικίας 15- 21 ετών, με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα κι έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος.

Ο κ. Ιερώνυμος παρέδωσε στους υπευθύνους των φυλακών 173 κούτες και δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, που χρειάζονται οι νεαροί κρατούμενοι.

Τα δέματα αυτά συγκεντρώθηκαν από ενορίες της Αρχιεπισκοπής και περιελάμβαναν είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ρουχισμό, υποδήματα, σχολικά είδη, ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό κι αθλητικά είδη.

Για την πολύ σημαντική αυτή δράση συνεργάστηκαν το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κι ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή.

Ο κ. Ιερώνυμος παρέδωσε επίσης ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, εκ μέρους του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο επιχώριος μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ιερείς νεότητας, λαϊκοί συνεργάτες των ενοριών, φοιτητές και νέοι.

Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια των φυλακών κ. Μαρίνα Μπούκη, η οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος και τις δραστηριότητές του.

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ν. Κανελλόπουλος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ευθυμία Βερροιώτου.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το σχολείο των φυλακών, συνομίλησε με τα παιδιά κι ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνιζε σε όλους την αγάπη και το ενδιαφέρον της εκκλησίας και συνιστούσε στους νέους να εκμεταλλευθούν τον χρόνο της παραμονής τους στο κατάστημα κράτησης για να μορφωθούν κατάλληλα, ώστε μετά την αποφυλάκισή τους, να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία.

Μετά την επίσκεψη, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε ότι «Σήμερα είναι μία αλλιώτικη μέρα είμαστε σε ένα χώρο επισκέπτες, φοιτητές, νέοι άνθρωποι, ιερείς, οι τοπικοί επίσκοποι, οι συνεργάτες μας, για να ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένο ´Ετος. Εντυπωσιαστήκαμε από τη συμπεριφορά των παιδιών και των δασκάλων και τον τρόπο εκμάθησης και διδασκαλίας αυτών των παιδιών. Είναι μέσα στις δυσκολίες και τις ατυχίες μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον χώρο και τον χρόνο για να φύγουν από εδώ με εφόδια και προσόντα».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑΣ

TOP NEWS