Σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου – Εορτές και γεγονότα

  • Dogma
σήμερα

Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Φεβρουαρίου. Το 1976 χειροτονείται Επίσκοπος ο Περιστερίου Χρυσόστομος.

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού, του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου, Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.
Κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου.

1857 Πεθαίνει στην Κέρκυρα ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολομός.

1907 Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου.

1915 Σαν σήμερα παραιτείται ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο, που καταλήγει σε καυγά, καθώς ο βασιλιάς αρνείται να συγκατατεθεί στην προσχώρηση της Ελλάδας στην εκστρατεία της Αντάντ στα Δαρδανέλια.

1918 Γεννιέται στο Ιλινόι των ΗΠΑ ο Ρόμπερτ Γουάντλοου (φωτό). Πρόκειται για τον ψηλότερο άνθρωπο που έχει ποτέ καταγραφεί επίσημα στην ιστορία. Έφτασε τα 2.72 μέτρα και πέθανε σε ηλικία 22 ετών χωρίς ποτέ να σταματήσει η ανάπτυξη του.

1949 Γεννιέται ο διάσημος πιλότος της Φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα.

1960 Σαν σήμερα πεθαίνει ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Βασίλης Λογοθετίδης, σε ηλικία 60 ετών, από ανακοπή καρδιάς.

1973 Πεθαίνει η ηθοποιός Κατίνα Παξινού.

1976 Σαν σήμερα χειροτονείται Επίσκοπος ο Περιστερίου Χρυσόστομος.

1987 Πεθαίνει ο Άντι Γουόρχολ.

1997 Ανακοινώνεται στη Σκοτία, ότι τον Ιούλιο του 1996 γεννήθηκε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, η Ντόλι.

2003 Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που έπεσε από την ύψους 15 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα στα παγωμένα νερά του ποταμού στοιχίζει τη ζωή σε 15 άτομα.

2006 Σαν σήμερα πραγματοποιείται η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Βρετανίας. Μια ομάδα τουλάχιστον έξι ατόμων κλέβει από μια αποθήκη ασφαλείας 53εκατ. λίρες.

TOP NEWS