Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα

  • Δόγμα

Υλικά 4 κ.σ.ελαιόλαδο 1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1αρότο ψιλοκομμένο σε καρέ 1κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ 250 gr ασπρομανίταρα σε φέτες 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ 2 φλ.κριθαράκι 5 φλ.ζωμό λαχανικών 12 μύδια 12γαρίδες 2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα Λεμόνι για το σερβίρισμα Εκτέλεση Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο. […]

Υλικά

ελαιόλαδο

ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σκόρδο ψιλοκομμένο

αρότο ψιλοκομμένο σε καρέ

κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ

ασπρομανίταρα σε φέτες

κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ

κριθαράκι

ζωμό λαχανικών

μύδια

γαρίδες

μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

    1. Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.
    2. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο.
    3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα.
    4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια.

Πηγή: https://www.tovima.gr/

  1. Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
  2. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
  4. Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
  5. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

TOP NEWS