Κριθαράκι με λαχανικά και όστρακα
Υλικά 4 κ.σ.ελαιόλαδο 1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένο 1αρότο ψιλοκομμένο σε καρέ 1κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ 250 gr ασπρομανίταρα σε φέτες 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ 2 φλ.κριθαράκι 5 φλ.ζωμό λαχανικών 12 μύδια 12γαρίδες 2 κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα Λεμόνι για το σερβίρισμα Εκτέλεση Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο. […]
Υλικά
ελαιόλαδο
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πηγή: https://www.tovima.gr/
- Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
- Προσθέτουμε το ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό, για 10 λεπτά έχοντας τη κατσαρόλα σκεπασμένη.
- Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.