-
Αγία Ελένη: Γιατί φυλάσσεται στη Βενετία το σκήνωμά της
Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης είναι τοποθετημένο εντός λάρνακας σε δύο λειψανοθήκες. Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη αργυρή... -
Σύγχρονη προφητεία: «Θα κλείσουν μαγαζιά θα απολυθούν υπάλληλοι»
Ο σεπτός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λαρίσης π. Σεραφείμ Δημόπουλος, ήταν πραγματικά «ένας ασκητής στον σύγχρονο κόσμο» με πολλά θαυμαστά... -
Πότε είναι φέτος η εορτή του Αγίου Πνεύματος – Τί εορτάζουμε
Την Κυριακή της Πεντηκοστής , 07 Ιουνίου, γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού, με μορφή... -
Πώς προέκυψε η φράση: Πήρε των ομματιών του
Καθημερινά χρησιμοποιούμε πλείστες όσες εκφράσεις για τις οποίες τις περισσότερες φορές αγνοούμε την προέλευσή τους. Μια από αυτές τις... -
Αγιορείτικη συνταγή: Κολοκυθολούλουδα με αυγά
Τα αγιορείτικα κολοκυθολούλουδα με αυγά είναι μια εύκολη, γρήγορη συνταγή, ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα σας... -
Διαβάστε τη θαυματουργή ευχή που λύει τα δεσμά της ατεκνίας
Η Αγία Άννα, η μητέρα της Παναγίας, αξιώθηκε σε μεγάλη ηλικία να έχει τη μεγάλη τιμή και ευτυχία να... -
Γιατί στη βάπτιση τα μωρά φοράνε λευκά ρούχα
Κατά την παράδοση της Εκκλησίας, στη βάπτιση, το νεοφώτιστο μέλος μόλις βγαίνει από το νερό, φοράει λευκά ενδύματα. -
«Δώσ’ μου το χέρι σου Γιωργάκη, είμαι ο Άγιος Ιωάννης από την Ρωσία…»
Διαβάστε ένα από τα πλέον συγκλονιστικα θαύματα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, το οποίο συνέβη πριν μερικά χρόνια. -
Γιατί βάζουμε λάδι στο καντήλι
Η λέξη καντήλι προέρχεται από τη λατινική candela=κερί. Στη χριστιανική Εκκλησία το Καντήλι τοποθετείται μπροστά στις άγιες εικόνες. Αυτό... -
Μοναστηριακό παστίτσιο με μπεσαμέλ όνειρο!
Το παστίτσιο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Σήμερα, σας προτείνουμε μια εντελώς διαφορική... -
Από που πήραν το όνομά τους τα Μετέρωρα – Πώς δημιουργήθηκαν
Μια ομάδα ασκητών, γύρω στο 1100 μ.Χ., σκαρφαλώνει στους πέτρινους βράχους που σήμερα υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα, σε...