Με λαμπρότητα η εις Επίσκοπον Επιδαύρου χειροτονία του κ. Νικοδήμου Φαρμάκη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

  • Dogma

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αρχιερατικό συλλείτουργο και η εις Επίσκοπον Επιδαύρου χειροτονία του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΥΟ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Νικοδήμου Φαρμάκη.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ο οποίος και προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Ιλίου Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Ιωαννίνων Μαξίμου, Λαρίσης Ιερωνύμου, Κιλκισίου Βαρθολομαίου, Αιτωλίας Δαμασκηνού και του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Κορίνθου Παύλου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Επιδαύρου αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πρώτο του πνευματικό, τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, ο οποίος καθόρισε την πορεία του προς τον Χριστό. Με αλληγορικό τρόπο μίλησε για τη «ρημαγμένη γη» της ανθρώπινης ύπαρξης, τονίζοντας ότι ο Χριστός «μεταμορφώνει κάθε ρημαγμένη γη σε νέα γη» και «φυτεύει στις ρωγμές του ανθρώπινου πόνου τα άνθη της υπομονής και της αγάπης».

Ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που του παρείχε επί δεκαπέντε χρόνια διακονίας κοντά του.

Στην αντιφώνησή του, ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ εξήρε την προσφορά και τη θυσιαστική διακονία του νέου Επισκόπου, υπογραμμίζοντας ότι «στο πρόσωπό του διακρίθηκε η αγάπη προς τον αναγκεμένο συνάνθρωπο».

Η τελετή ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, με το πλήθος να αναφωνεί θερμά το «Άξιος!».

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS