Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νάξο
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στη Νάξο. Την Παρασκευή 12-12-2025 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους […]
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού στη Νάξο.
Την Παρασκευή 12-12-2025 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Εμμανουήλ Σκουλάτος, π. Δημήτριος Φερεντίνος, π. Συμεών Τελόπουλος (οικείος εφημέριος), ο Οικονόμος π. Νικόλαος Κασμάς, ο Αρχιδιάκονος π. Νεκτάριος Σκουλάτος και ο Διάκονος π. Δαυίδ Καρυτινός.
Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στη χειροθεσία εις Αναγνώστη τεσσάρων μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.
Οι εν λόγω μαθητές τυγχάνουν νέοι σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ενορίας και ήδη πλαισιώνουν το Ιερό Αναλόγιο, διακονώντας με ζήλο και ευλάβεια την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος και της Ιεράς εμβάδος του Αγίου Σπυρίδωνος στα γραφικά στενά του χωριού. Επανελθούσης της Ιεράς Λιτανεύσεως και αφού εψάλη η ακροτελεύτιος Δέηση, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους ιερείς και τους τοπικούς άρχοντες για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη, συνεχάρη δε τον οικείο εφημέριο π. Συμεών και τους συνεργάτες του για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως, τους χορούς των Ιεροψαλτών για την άψογη απόδοση των ύμνων καθώς και όλους τους πιστούς που είχαν κατακλείσει τόσο τον Ιερό Ναό όσο και τον αύλειο χώρο.
Σε όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πλουσία την χάρη και ευλογία στη ζωή και τα έργα τους.