Βουλευτής ζητά συγχώρεση από τον Θεό για την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης

  • Dogma

Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις Τσουκαλάδες Παραβόλας, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ετήσιας συνέλευσης του Συλλόγου, παρουσία κλήρου, επισήμων, μελών και φίλων του Ησυχαστηρίου, στις 24 Ιανουαρίου 2016. Το παρών έδωσε και ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Κατά το χαιρετισμό του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υπήρξε άκρως αφοπλιστικός. Αφού ευχήθηκε για τον νέο έτος να είναι πιο δημιουργικό, πιο ευλογημένο και να χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα. Δήλωσε: χριστιανός ορθόδοξος και παπαδοπαίδι, που θέλει να έχει το Θεό μαζί του και ότι αγαπάει τη Μονή. «Προσωπικά νιώθω σαν εξομολόγηση αυτά που λέω. Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει .Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει».

Όσον αφορά στην εκδήλωση την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Παραβόλας, πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Αντωνιάδης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και τις ευχαριστίες του στα μέλη του Συλλόγου για το ιεραποστολικό, πολιτιστικό, φιλανθρωπικό, συμβουλευτικό έργο στους ανθρώπους που υποφέρουν. «Εδώ, στην πνευματική αυτή όαση, οι λυπημένοι βρίσκουν παρηγοριά και οι καταπονημένοι αναψυχή».
Χαιρετισμό απηύθυναν οι ιερείς πατέρας Φώτιος και πατέρας Κωνσταντίνος, που χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο μεν πρώτος αναρωτήθηκε αν η εποχή μας μοιάζει με αυτή των Σοδόμων, λέγοντας ότι «για να σωθούν οι άνθρωποι αρκεί να το θελήσουν», ενώ ο δεύτερος ευχήθηκε ο Θεός να χαρίζει υγεία στον πατέρα Αθανάσιο «και να βρεθεί ένας καλός διάδοχος».

Ο Σχολικός Σύμβουλος Νάκος Κωνσταντίνος εξήρε το μεγάλο έργο του πατέρα Αθανασίου στην περιοχή, που τον γνωρίζει «παιδιόθεν». «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ,στην ομιλία του περί της φυλακής των πέντε αισθήσεων, μας λέει γιατί πρέπει να τις φυλακίζουμε. Αυτό κάνει ο πατέρας Αθανάσιος Πίττας και η συνοδεία του και το προσφέρει απλόχερα» . Ευχαρίστησε για τις προσευχές και ευχήθηκε για προκοπή και ευλογία καθώς και για «ευλάλου σιωπής που πρέπει ο καθένας μας να έχει».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σχολικός Σύμβουλος κ. Σκιαδάς Γρηγόριος, αναφέρθηκε στις εργασίες του Συλλόγου , που αφορούσαν την Αγιογράφηση του ναού, την έκδοση και κυκλοφορία των περιοδικών, τον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου, τις εκδρομές του Συλλόγου, αλλά και τις παρεμβάσεις του Δ.Σ. στις αρμόδιες αρχές του Δήμου Αγρινίου για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη, κα Σταρακά Χριστίνα για την προσωπικό της ενδιαφέρον που αφορούσε τις βελτιώσεις της πρόσβασης στο Ησυχαστήριο καθώς επίσης και τους χορηγούς και επισκέπτες του Ησυχαστηρίου. Ο κ. Σκιαδάς , έκανε ειδική μνεία στην αείμνηστη πρεσβυτέρα Ευαγγελία Πίττα, που τη χαρακτήρισε ως σπάνια προσωπικότητα, ως υπόδειγμα συζύγου, ως πολυδιάστατη, πλασμένη από απαράμιλλο ήθος, έχοντας μοναδική ενσυναίσθηση προς τον συνάνθρωπο.
Μετά το πέρας των εργασιών του Συλλόγου ο πνευματικός του Ησυχαστηρίου μοίρασε τις ευλογίες στους επισκέπτες.

TOP NEWS