Σμύρνη: Πάρτι – πρόκληση με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία – Θύελλα αντιδράσεων

  • Δόγμα

Το εξοργιστικό είναι ότι ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία της πόλης της Τουρκίας στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία θεωρεί ότι μπορούν να διοργανώνονται ακόμα και πάρτι.

Μια απίστευτη θρησκευτική ασέβεια έκανε ο Δήμος Σμύρνης στην Τουρκία, καθώς επέτρεψε να διοργανωθεί πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε ελληνική εκκλησία της πόλης, προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις από την ελληνική κοινότητα.

Το πάρτι του Δήμου Σμύρνης έγινε μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της πόλης της Τουρκίας χθες (7.7.2023) το βράδυ. Το ειρωνικό και τραγελαφικό είναι ότι η εκδήλωση έγινε από εταιρεία μέσα στην ελληνική εκκλησία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης, που έδωσε την άδεια για το πάρτι.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία της πόλης της Τουρκίας στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία θεωρεί ότι μπορούν να διοργανώνονται ακόμα και πάρτι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, που δημοσιοποίησε το όλο θέμα αντιδράσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που στιγματίζουν την κίνηση αυτή.

Βέβαια, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν έναν λόγο να το κάνουν αυτό, καθώς ο Δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Δήμο έχει πάρει στις εκλογές Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, που αποτελεί πολιτικό εχθρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση της ελληνικής κοινότητας Σμύρνης

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της πόλης της Τουρκίας, Γιώργος Θεοδωρίδης, μίλησε στην εφημερίδα Sabah για το πάρτι στην ελληνική εκκλησία και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να μοιραστούμε την απερίγραπτη θλίψη μας. Ζούμε μαζί σε αυτήν την αρχαία πόλη για εκατοντάδες χρόνια. Είχαμε αμοιβαία λάθη, αμοιβαία δικαιώματα. Δεν μπορούμε να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Πιστεύουμε ότι θα μας καταλάβετε ακόμα κι αν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Επειδή αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν διαφέρει από τις διάφορες κακοποιήσεις που υπέστησαν μέλη διαφόρων θρησκειών κατά τη διάρκεια της ιστορίας».

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS